» MOKA KONVIČKA
Moka konvička

Do spodní části nalijte už připravenou horkou vodu z konvice až pod přetlakový ventil, ne studenou a ne výš!

Do trychtýřovitého zásobníku vsypte na sítko takové množství jemně mleté kávy, aby byl téměř plný, nestlačujte, pouze zarovnejte.

Přišroubujte horní část konvičky i s vrchním sítkem a vloženým těsněním.

Utáhněte řádně. Přiveďte k varu nejlépe na plynovém vařiči. Jakmile začne káva přetékat do horního zásobníku, zmírněte plamen a nenechte víčko otevřené – bude to lítat všude kolem.

Ještě před koncem extrakce oheň úplně vypněte, aby nedošlo k připálení ve spodní části.

  • Mletí kávy: střední
  • Doba přípravy: 5 minut (z toho extrakce asi 30 sekund)
  • Cena za prostředek: 70–800 Kč

Na co hledět:

  • funkční těsnění
  • nestlačovat kávu v zásobníku, nemlít moc jemně, nepřeplňovat, jinak bude při varu nápoj z ústí prskat a ne plynule vytékat
  • po upotřebení dobře vymýt každou část zvlášť
  • rozhodně neodcházet při vaření od sporáku!

 

Návod převzat ze stránek Piccolo neexistuje
NmE4NTY1N2