» FRENCHPRESS
Frenchpress

Mletí kávy: velmi hrubé, jako cukr krystal

Doba přípravy: 4 minuty

Cena za prostředek: 150-900 Kč dle kvality a designu

 

  • do skleněné nádobky vsypte potřebné množství co nejhruběji mleté kávy (60 g / 1 litr vody)
  • zalijte horkou vodou 93 °C (stačí nechat přejít varem a počkat půl minuty, až zchladne), nechte extrahovat 3-4 minuty,
  • zamíchejte
  • stlačte sítkem a slijte do šálku. Při stlačování nepoužívejte sílu. Po předchozím promíchání by měl kávový prášek sám sednout ke dnu. Klade-li krusta odpor, vraťte se se sítkem o 1 cm zpátky a pokračujte. Čím jemněji namletou kávu máte, tím více vám jí projde skrz sítko a zbude v šálku.

 

Na co hledět:

  • sítko by mělo být kovové (existuje i dvouvrstvé)
  • vyměnitelnost kádinky je plusem (nelepený design)
  • netlačte příliš velkou silou, aby horká káva nevycestovala nechtěným směrem nepříjemnou rychlostí

Návod převzat ze stránek Piccolo neexistuje
ZTkyN2ZlN