Tvořivá kavárna Tvoje dílna

Kavárna, kde najdete naši kávu. Naši kávu zde ochutnáte jak v podobě espressa a nápojů z něj vycházejících tak i v lahodné podobě kávy připravené filtrovanou formou. Jedna káva a tak rozdílné chutě, měli jste již možnost této zkoušky? 

Kávu od nás zde máte možnost i zakoupit a využít tak té jedinéčné možnosti " očuchat" tu co bude ta pravá :-)

V kavárně Tvoje dílna navíc najdete domácí dezerty, potěšení z tvoření, semestrální kurzy, možnost pořádat narozeninové oslavy a především místo pro relaxaci a nutnost užít si každý okamžik.


» FILTR
Filtr

Filtrovaná káva je takový nápoj, při jehož přípravě není využit k extrakci tlak, ale pouze přirozený proces louhování rozpustných látek ve vodě. Horká voda (až 93 °C) je v kontaktu s kávou po dobu 3-5 minut (podle metody přípravy), poté je extrakce zastavena přefiltrováním či scezením. Ve výsledném nápoji už nedochází k další extrakci, tedy louhování rozpustných látek ze zrna.

Tak trochu neprávem dostala filtrovaná káva v podvědomí spotřebitelů nádech něčeho podřadného, čemu je potřeba se vyhnout a zvolit spíše espresso.

Jsou-li ovšem splněny základní premisy, bude se jednat o skvostný zážitek.

Pokud vnímáme espresso jako koncentrovaný nápoj k okamžité spotřebě, je filtrovaná káva jeho opakem – nižší podíl rozpustných látek dovolí vychutnat jemné nuance, stejně jako u vína.

Seznam, který byste si měli před přípravou odškrtat, vypadá asi takto

  • Čerstvá káva od nás (čerstvostí se rozumí 2-25 dní od pražení)
  • Množství 60 g / 1 litr
  • Mletí na ručním nebo elektrickém mlýnku s kameny vždy těsně před přípravou, hrubost zvolená dle metody přípravy
  • Voda ohřátá na 93 °C, čerstvá, s neutrálním pH, střední tvrdostí, nemineralizovaná, nechlorovaná, nesycená CO2
  • Ruční neautomatizovaná příprava
  • Dodržení času extrakce

 

Návod převzat ze stránek Piccolo neexistuje
YTAyYT